Globinsko čiščenje vzmetnic Pelikan

GLOBINSKO IN ULTRAVIJOLIČNO ČIŠČENJE VZMETNIC

 

Najnovejši in izpopolnjen tehnološki postopek globinskega čiščenja vzmetnic že znanemu postopku mokrega čiščenja doda še stopnjo ultravijolične sterilizacije, s katero še dodatno uničimo viruse in bakterije v vaši vzmetnici.

Čistilni servis Pelikan je prvi čistilni servis v Sloveniji, ki je ponudil UV – ultravijolično tehnologijo čiščenja slovenskemu tržišču.
Smo prvi čistilni servis, ki uporablja trostopenjski sistem čiščenja, kar pomeni, da obsega kar tri stopnje čiščenja: globinsko vibracijsko odstranjevanje vseh nečistoč, že omenjeno UV sterilizacijo in končno ekstrakcijsko pranje. Le vse tri navedene stopnje, povezane v celoto, nam lahko zagotovijo kvaliteto čiščenja.

ULTRAVIJOLIČNA STERILIZACIJA VZMETNIC - PREDNOSTI IN DEJSTVA

globinsko-ciscenje-vzmetnic-pelikan-prsicaUltravijolična tehnologija za svoje delovanje uporablja UV-C žarke z valovnega področja 10-280 nm. Ultravijolična svetloba z navedeno valovno dolžino prodira v površino vzmetnice in v njej učinkovito uniči žive organizme kot so pršice ter bakterije in celo viruse, ki se nahajajo v vaših vzmetnicah oz. drugih ležiščih in posteljnini. Prednost globinskega čiščenja z UV svetlobo je v tem, da brez kemikalij učinkovito uničimo in odstranimo do 93.5% pršic. Prav tako učinkovito uničimo več kot 99% bakterij (E.Coli, Candida) ter celo viruse kot npr. H1N1 tipa A na tekstilnih površinah vaših vzmetnic.

Pršice oziroma antigeni, ki jih najdemo v njihovih iztrebkih so glavni in hud alergen, ki povzročajo motnje spanja, suh nočni kašelj, težave z dihali, bronhialno astmo, razvoj pljučnice, dražijo sluznico in povzročajo številna kožna obolenja. Teh zdravstvenih nevarnosti se v začetku niti ne zavedamo, vse dokler zaradi neprestanega draženja ne prerastejo v resna obolenja.

POSTOPEK GLOBINSKEGA ČIŠČENJA VZMETNIC OZ. STERILIZACIJE VZMETNIC Z ULTRAVIJOLIČNO SVETLOBO

Čistilni servis Pelikan postopek UV sterilizacije uporablja kot nadgradnjo že obstoječega postopka globinskega čiščenja vzmetnic, kateri v osnovi že zajema tako osnovno suho globinsko razpraševanje vzmetnice kot tudi mokro-ekstrakcijsko pranje vzmetnic.

V postopku suhega globinskega čiščenja vzmetnice - razpraševanja z vibracijsko ploščo najprej razbijemo drobne delce umazanije in sprostimo pršice, ki se oklepajo tekstilnih vlaken v vzmetnici. S tem od vlaken odstopijo tudi najbolj trdožive pršice, njihovi iztrebki, delci odmrle kože ter druge nečistoče, ki skupaj tvorijo močno in zdravju zelo škodljivo alergensko bazo. Vso zbrano alergensko bazo na površini vzmetnice nato presvetlimo z UV svetlobo, ki pobije žive organizme - pršice in uniči ostale bakterije in viruse. Navedeni postopek v kombinaciji s hkratnim odsesavanjem omogoča resnično pravo globinsko čiščenje vzmetnic in zagotavlja, da se tudi najbolj trdožive pršice in ostale zgoraj že navedene nečistoče fizično odstranijo s površin vaših vzmetnic, drugih ležišč in posteljnine. Vse izsesane nečistoče nato shranimo v nepropustnem zbirnem filtru v sami napravi in jih po končanem čiščenju odstranimo iz vašega stanovanja.

Vse naše naprave za globinsko čiščenje vzmetnic uporabljajo dvo ali več stopenjsko mikro-antialergijsko filtracijo, kar učinkovito pripomore k odstranitvi pršic, mikrobov in ostalih nečistoč iz čiščenih površin.

Po končanem suhem razpraševanju in po končanem ultravijoličnem (UV) čiščenju, sledi še zadnja stopnja globinskega čiščenja vzmetnic ekstrakcijsko pranje vzmetnice. Pred samim postopkom ekstrakcijskega pranja najprej dobro zaščitimo okolico vzmetnice. Nato celotno površino vzmetnice napojimo s čistilno raztopino, pustimo nekaj časa, da učinkuje, nato pa vse preostale v čistilni raztopini raztopljene nečistoče, strojno izsesamo iz vzmetnice. Pri samem ekstrakcijskem izpiranju vso odvečno vodo sproti odstranjujemo, tako da ni možnosti nastanka poškodb na pohištvu. Pri ekstrakcijskem pranju ležišč, polnjenih z naravnimi polnili (žima, slama, morska trava itd.), lahko pri sušenju le-teh pride do pojava obarvanja površinskega blaga zaradi vsebnosti naravnih barvil v polnilih. Ekstrakcijsko izpiranje poteka z vrhunskimi švicarskimi in nemškimi čistilni sredstvi in napravami KARCHER, ki s svojo močjo izsesavanja omogočajo in zagotavljajo minimalni odstotek vode v vzmetnici po končanem izpiranju.

GLOBINSKO ČIŠČENJE VZMETNIC - CERTIFICIRAN POSTOPEK UV STERILIZACIJE

Čistilni sistem je posebej prirejen za globinsko čiščenje vzmetnic in ima pridobljene vse certifikate angleškega inštituta za alergologijo BAF (British Allergy Foundation), certifikat LOHAS (Lifestyle Of Health and Sustainability) ter certifikat združenja za standarde. Neodvisne zunanje znanstvene raziskave (Japonska), so pokazale in dokazale, da je navedeni sistem globinskega čiščenja vzmetnic visoko učinkovit in popolnoma varen.

 • Izredno primerno za globinsko čiščenje vzmetnic in nadvzmetnic vseh vrst, globinsko čiščenje francoskih postelj, globinsko čiščenje jogi postelj ter globinsko čiščenje ostalih ležišč, vzglavnikov, posteljnine, odej, blazin, otroških posteljic

 • Globinsko čiščenje vzmetnic priporočamo vsem, ki imate motnje spanja, težave z dihali, dražeč kašelj, astmo, ponavljajoča in nadležna vnetja oči ali druge reakcije na alergene, ki vam kvarijo kvaliteto spanca…

 • Globinsko čiščenje vzmetnice iz higienskih razlogov izredno priporočamo vsem najemnikom stanovanj - študentom ter vsem ostalim najemnikom, ki z najemom stanovanja dobijo v uporabo tudi vzmetnico ali sedežno garnituro, ki pa ni nova in jo je pred tem že uporabljala druga oseba.

 • Primerno za vse, ki imate v stanovanju domače ljubljenčke: encimsko odstranjevanje mačjega in pasjega urina... Pomembno: odstranjevanje urinskih madežev naj bo izvedeno v čim krajšem možnem času po njihovem nastanku.

 • SPECIALIZIRANI IZKLJUČNO ZA GLOBINSKA ČIŠČENJA - ZAGOTOVILO KAKOVOSTI 
 • PROFESIONALNO OSEBJE
 • SPECIALISTI ZA GLOBINSKO ČIŠČENJE VZMETNIC 
 • ČIŠČENJE VZMETNIC VSEH VRST: MEBLOJOGI, DORMEO, HESPO, VITAPUR,
  WELLPUR, DREAMCONE, DOLLAR, SLEEPTEX IN ŠE MNOGO DRUGIH...
 • VRHUNSKE STORITVE
 • CERTIFICIRAN POSTOPEK ČIŠČENJA
 • ULTRAVIJOLIČNA STERILIZACIJA VZMETNIC
 • KRATKI ODZIVNI ČASI 
 • KONKURENČNE CENE
 • BIO RAZGRADLJIVA (ZDRAVJU PRIJAZNA) ČISTILNA SREDSTVA
 • DELOVNI ČAS: PONEDELJEK - PETEK: 09:00 - 17:00
                        SOBOTA IN NEDELJA: PO PREDHODNEM DOGOVORU
 • DODATNE UGODNOSTI ZA ŠTUDENTE

globinsko-ciscenje-vzmetnic-pelikan-dvojna-2019globinsko-ciscenje-vzmetnic-pelikan-enojna-2019globinsko-ciscenje-vzmetnic-pelikan-king-size-2019globinsko-ciscenje-vzmetnic-pelikan

GLOBINSKO ČIŠČENJE VZMETNIC - INFORMACIJE :-)

Vse informacije v zvezi s čiščenjem,postopki čiščenja ter odgovore na vsa ostala vprašanja dobite na
gsm: 040 242-500 vse dni v tednu od 09:00 do 17:00.

GLOBINSKO ČIŠČENJE VZMETNIC - NAROČILA

Pokličete nas lahko na 040 242 500 ali nam pišete na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  in si zagotovite svoj termin za globinsko čiščenje vzmetnic.

Prvo globinsko čiščenje vzmetnice: priporočamo predvsem vsem tistim, ki že leta uporabljajo svojo vzmetnico, vendar je do sedaj še nikoli niso globinsko očistili.

Periodična redna globinska čiščenja vzmetnic: za vse tiste, ki že poznate in cenite prednosti in pozitivne učinke rednega globinskega čiščenja oziroma sterilizacije vaših vzmetnic za vaše zdravje.

Globinsko čiščenje vzmetnice priporočamo vsaj 1-krat letno.

Poglejte tudi sorodne članke:

Globinsko čiščenje otroških vozičkov in otroških vzmetnic

Globinsko čiščenje sedežnih garnitur

Kontakt

Čistilni servis Pelikan

Telefon: 040 242-500

E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.